facebook pixel
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες λιανικής άνω των 49 € Δωρεάν μεταφορικά άνω των 49 €
0
The basket is empty
ΣΥΝΟΛΟ:
0.00

Frida Kahlo

Frida Kahlo

Frida Kahlo

Το όνομα της Frida Kahlo είναι συνυφασμένο με τα έντονα χρώματα την Μεξικανική κουλτούρα αλλά και τον Μαρξισμό, Κομμουνισμό και φεμινισμό. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από τη αρχή.
Γεννήθηκε το 1907 στο Μεξικό σε μια οικογένεια προοδευτική για την εποχή, που προσπαθούσε να δώσει στα παιδιά της μόρφωση και ισότιμη ανατροφή. Στην ηλικία τον 6 ετών η Frida Kahlo αρρωσταίνει από πολιομυελίτιδα και καθηλώνεται για 9 μήνες στο κρεβάτι. Η επόμενη περιπέτεια της υγείας της έρχεται στα 18 της όταν το λεωφορείο στο οποίο επιβαίνει συγκρούεται με ένα αυτοκίνητο. Η Frida Kahlo τραυματίζεται σοβαρά στη σπονδυλική στήλη και στην λεκάνη. Ο πόνος γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της υπόλοιπης ζωής της.

The Broken Column (1944)

Ο μεγάλος έρωτας της ζωής της είναι ο διάσημος ζωγράφος Diego Riviera με τον οποίο θα παντρευτεί δύο φορές και θα πληγωθεί πολλές φορές από τις ερωτικές του απιστίες. Απιστίες ωστόσο που και η Kahlo ανταποδίδει.

The two Fridas (1939) 

Self-Portrait With Cropped Hair (1940)

Η Kahlo ήθελε πολύ ένα παιδί αλλά δυστυχώς οι εγκυμοσύνες της τερματίζονταν από τους γιατρούς διότι κινδύνευε η ζωή της.

Henry Ford Hospital (1932)

Πεθαίνει το 1954 σε ηλικία 47 ετών αφού όμως πρώτα έχει ζήσει μια πολύ έντονη ζωή και αφήνει πίσω της 143 υπέροχους πίνακες εκ των οποίων 55 αυτοπροσωπογραφίες.
Το έργο της κατατάσσεται στον σουρεαλισμό αν και η ίδια αναπροσδιοριζόταν ως ρεαλίστρια.

Self-portrait with a monkey (1938)

Αν και ελάχιστα έργα της πούλησε εν ζωή σήμερα τα έργα της είναι περιζήτητα και πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές. Ο πίνακας Roots πουλήθηκε από το Sotheby's το 2006 στην τιμή των 5,62 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι η υψηλότερη τιμή πώλησης έργου από την Λατινική Αμερική.

Roots (1943)

Η προσωπικότητα της Frida Kahlo επηρέασε την τέχνη και η ίδια έγινε μια από της πιο αναγνωρίσιμες μορφές παγκοσμίως. Η ‘βασίλισσα του selfie’ όπως λέγεται λόγω των πολλών αυτοπροσωπογραφιών της, επηρεάζει και εμπνέει μέχρι και σήμερα την μόδα σε ρούχα, αξεσουάρ και διακόσμηση.

Δείτε εδώ τα προϊόντα μας με θέματα εμπνευσμένα από την Frida Kahlo.