facebook pixel
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες λιανικής άνω των 49 € Δωρεάν μεταφορικά άνω των 49 €
0
The basket is empty
ΣΥΝΟΛΟ:
0.00

Βεντάλια: το πιο Χρήσιμο και Εντυπωσιακό Αξεσουάρ του Καλοκαιριού!

Βεντάλια: το πιο Χρήσιμο και Εντυπωσιακό Αξεσουάρ του Καλοκαιριού!

Βεντάλια: το πιο Χρήσιμο και Εντυπωσιακό Αξεσουάρ του Καλοκαιριού!

Η ιστορία της βεντάλιας χάνεται στα βάθη του χρόνου.

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι βεντάλιες υπήρχαν στην αρχαία Αίγυπτο, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ινδία. Αν και οι αρχικές εκδοχές ήταν απλές και κυρίως λειτουργικές, σταδιακά εξελίχθηκαν σε έργα τέχνης, από πολύτιμα υλικά όπως μετάξι, φίλντισι και ελεφαντόδοντο.

 

ventalia japan

Η Βεντάλια στην Δύση

Στη δυτική κουλτούρα, οι βεντάλιες έγιναν δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, όπου χρησιμοποιούνταν από τις γυναίκες της αριστοκρατίας και της αστικής τάξης για να δημιουργήσουν μια αίσθηση κομψότητας και φινέτσας. Βεντάλιες της εποχής αυτής ήταν συχνά διακοσμημένες με πολύτιμα λούστρα, υφάσματα και κοσμήματα, και αποτελούσαν αντικείμενα επίδειξης πλούτου.

flamingo dancer with ventalia

Η Ισπανία λόγω κλίματος υιοθέτησε την βεντάλια πολύ νωρίς και όχι μόνο για πρακτικούς λόγους. Η Βεντάλια έγινε απαραίτητο αξεσουάρ του φλαμένγκο και χάριζε χάρη και στιλ στις κινήσεις των χορευτριών.

 

Ας δούμε τα μέρη της βεντάλιας:

bentalia jylinh

Κάθε βεντάλια αποτελείται από 3 μέρη

1.      Σκελετός: άκαμπτες λωρίδες φτιαγμένες από ξύλο, πλαστικό, φίλντισι κ.τ.λ που δίνουν το σχήμα της βεντάλιας και ανοιγοκλείνουν. Η πρώτη και η τελευταία είναι λίγο πιο φαρδιές για να προστατεύουν τη βεντάλια όταν είναι κλειστή.

2.      Άξονας: είναι το σταθερό σημείο που συγκρατεί όλες τις λωρίδες και επιτρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν.

3.      Τοπίο: αυτό είναι το διακοσμημένο μέρος της βεντάλιας, που είναι συνδεδεμένο με τις λωρίδες και διπλώνεται όταν η βεντάλια είναι κλειστή. Συνήθως είναι φτιαγμένο από ύφασμα ή χαρτί, αν και υπάρχουν επίσης ξύλινα μοντέλα στα οποία η εξωτερική πλευρά των λωρίδων λειτουργεί ως τοπίο.

Πως ανοίγουμε μια βεντάλια

Το άνοιγμα της βεντάλιας γίνεται με το ένα χέρι να κρατά σταθερά την βεντάλια από το τελευταίο κομμάτι και με τον αντίχειρα του άλλου χεριού ανοίγουμε τις λωρίδες. Παραδοσιακά στην ανατολή δεν ανοίγουν τις τελευταίες 3 λωρίδες γιατί θεωρείται κακή τύχη.

 how to open the ventalia

Η γλώσσα της βεντάλιας

Το άνοιγμα της βεντάλιας στην Ασία γίνεται με αργό και συνεχόμενο τρόπο για να αναδείξει την ομορφιά της. Στο Φλαμένγκο οι κινήσεις μπορούν να είναι κοφτές αλλά και σαγηνευτικές ανάλογα τον ρυθμό και τους στοίχους του τραγουδιού. Η βεντάλια έχει την δική της γλώσσα. Μερικά από τα μηνύματα που μπορείτε να στείλετε με τις κινήσεις της βεντάλιας είναι:

·        Σ ’αγαπώ: Καλύπτοντας τα μάτια σας με ανοιχτή βεντάλια

·        Δεν είμαι ελεύθερη/ος: γρήγορη κίνηση της βεντάλιας στο στήθος

·        Όχι: ακουμπάτε την βεντάλια στο αριστερό μάγουλο

·        Ναι: ακουμπάτε την βεντάλια στο δεξί μάγουλο

·        Τελείωσε: δίνετε την βεντάλια σας σε κάποιον άλλο

street fashion

Η βεντάλια στο σήμερα

Στον κόσμο της μόδας, οι βεντάλιες έχουν επίσης βρει τη θέση τους ως δημιουργικά και στιλάτα αξεσουάρ. Πολλές γυναίκες με πάθος για τη μόδα και το στιλ απογειώνουν τα σύνολά τους κρατώντας μια βεντάλια με στιλ και φινέτσα.Bενταλιες synchronia

Christina Aguilera with fanChristina Aguilera

Eva Longoria with a hand fanEva Longoria

Shakira with ventaliaShakira

ventalies in fashion

Ας απολαύσουμε λοιπόν τo καλοκαίρι, με υπέροχες βεντάλιες να μας συνοδεύουν σε κάθε εμφάνιση, προσφέροντάς μας όχι μόνο δροσιά αλλά και έναν τρόπο να ξεχωρίσουμε με το στιλ μας. Ανακαλύψτε τη δική σας αγαπημένη βεντάλια και δημιουργήστε μοναδικά σύνολα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Μην ξεχνάτε, η μόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης και οι βεντάλιες μπορούν να γίνουν η δική σας υπογραφή στον κόσμο της μόδας.

βενταλια ξυλινη ζωγραφιστη βενταλια ξυλινη πουα

 Επισκεφθείτε το e-shop της Synchronia για να βρείτε πολλά μοντέρνα και κλασσικά σχέδια βεντάλιας σε εξαιρετικές τιμές!