facebook pixel
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες λιανικής άνω των 49 € Δωρεάν μεταφορικά άνω των 49 €
0
The basket is empty
ΣΥΝΟΛΟ:
0.00

Τι είναι το Quilling?

Τι είναι το Quilling?

Τι είναι το Quilling?

To quilling είναι μια τεχνική κατασκευής αντικειμένων ρολάροντας, δίνοντας σχήμα και κολλώντας λωρίδες χαρτιού. Πέρα από αυτό τον γενικό κανόνα οι εφαρμογές είναι άπειρες. Μπορεί οι ψηφίδες να είναι από χρωματιστά χαρτιά ή μονόχρωμα. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι οι κατασκευές με ανακυκλωμένα περιοδικά και εφημερίδες.

 

Μπορεί να δημιουργηθούν εικόνες σε καμβά ή αντικείμενα, κάρτες, κουτιά, πασχαλινά αυγά. Ακόμη και διακοσμητικά αντικείμενα όπως βάζα, κορνίζες, σκαμπό και τόσα άλλα.

 

Η φαντασία του τεχνίτη είναι το όριο.

ΙΣΤΟΡΙΑ

To quilling λέγεται ότι ξεκίνησε στην Κίνα με την ανακάλυψη του χαρτιού. Άλλοι πάλι λένε για ευρήματα της τεχνικής αυτής στην Αρχαία Αίγυπτο με συρμάτινα ελάσματα.  Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν την τεχνική αυτή για να διακοσμήσουν δοχεία και κουτιά με μεταλλικά σύρματα. Μέχρι σήμερα εμφανίζεται σε διάφορες χώρες όπως Αγγλία, Γαλλία και αλλού με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ακόμη και στην βιομηχανία αντικαθιστώντας τα κατά πολύ ακριβότερα μέταλλα.

  

ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ

Το quilling μπορεί να γίνει στο σπίτι με πολύ απλά υλικά όπως χαρτιά που δεν χρειαζόμαστε πλέον, μια οδοντογλυφίδα και λίγη κόλλα. Αν κάποιος θέλει να προχωρήσει σε αυτή τεχνική θα χρειαστεί κάποια πιο ειδικά εργαλεία που όμως είναι πολύ οικονομικά. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά tutorials και workshops για να μάθετε όλα τα μυστικά και να πάρετε ιδέες για τις άπειρες εφαρμογές.

 

 

Στο κατάστημα synchronia θα βρείτε πολύ όμορφα αντικείμενα τα οποία φτιάχνονται στο Βιετνάμ από ανακύκλωση περιοδικών και εφημερίδων. Βάζα δαπέδου, τραπεζάκια, σκαμπό, καλάθια, κορνίζες, γούρια, καθρέπτες και άλλα. Εδώ θα δείτε τα διαθέσιμα προϊόντα.